KÉPZÉSEINK

Szakmai továbbképzéseinket itt találja!


Elméleti oktatás: 2018.04.09. – 04.11. (hétfőtől-szerdáig)

Gyakorlat: 2018.04.16. – 04.20. (hétfőtől-péntekig)
 
JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2018.03.09.

A továbbképzés helye:           
Elméleti oktatás helyszíne: Kelen Kórház 1119 Budapest, Than Károly utca 20.
 
Gyakorlati oktatás helyszíne gyógytornászoknak:
Egyesített Szent István és Szent László Kórház, 1097 Budapest, Nagyvárad tér 1. 
 
 
Az alábbi szakmacsoporthoz tartozó egészségügyi szakdolgozóknak 17 továbbképzési pont: gyógytornászok. Szabadon választható elméleti képzés. Nyilvántartási szám: SZTK-A-080988/2016
 
Bevezető a "Lymphoedema komplex kezelése" továbbképző tanfolyamhoz: A nyiroködéma (lymphoedema) veleszületett és örökletes kórkép formájában is jelentkezhet, de sokkal gyakoribb az élet során kialakult ödémás állapot. Ezért a nyiroködéma nagyon gyakran "tünetként" észlelhető, amely azért alakul ki, mert valamilyen ok károsította a nyirokrendszert. Leggyakoribb okok: daganat műtét, besugárzás, visszérműtét, ízületi műtétek, balesetek. Kialakulhat pl. rheumatologiai betegségek, mozgáskorlátozottság, visszeresség, pajzsmirigy betegség következtében. Felismerése fontos, mert el kell különíteni más, a végtagok megvastagodását okozó betegségtől, pl: szívbetegség, vesebetegség.
A nyiroködéma kezelése ezért nemcsak egy szűk szakmai kört érint, hanem igen széles körben szükség van a tünetek ismeretére és a szakszerű kezelést végző gyógytornászok képzésére is.
A tanfolyam célja, hogy a nyiroködéma betegség/tünet klinikai jellemzőit, diagnózisát, a lehetséges szövődményeket ismertesse és az oedema-mentesítő kezelést a klinikai gyakorlatban is bemutassa.
Prof. Dr. Daróczy Judit

Részvételi díj: 68.000,-Ft

Letölthető anyagok:
Képzési program 
pdf formátumban.
Jelentkezési lap doc formátumban. 


HÍRLEVÉL


Ha nem kíván regisztrálni, de szeretne értesülni további képzéseinkről, itt feliratkozhat hírlevelünkre.

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

LÁTOGATÓK

Jelenleg Online: 15

Ma: 4

Tegnap: 28

Összesen: 414536