KÉPZÉSEINK

Szakmai továbbképzéseinket itt találja!


Képzés ideje: 2017.10.09. – 10.11. (hétfőtől-szerdáig)

Gyakorlat: 2017.10.16. – 10.20. (hétfőtől-péntekig)

A továbbképzés helye:
Elmélet: Kelen Kórház 1119 Budapest, Than Károly utca 20.

Gyakorlat gyógytornászoknak: Egyesített Szent István és Szent László Kórház, 
1097 Budapest, Nagyvárad tér 1.
Gyakorlat gyógymasszőröknek: Kelen Kórház 1119 Budapest, Than Károly utca 20.
 
 
Az alábbi egészségügyi szakdolgozóknak 17 továbbképzési pont: 9. mozgásterápia és fizioterápia szakmacsoport (fizioterápiás asszisztensek, gyógytornászok, masszőrök, manuálterapeuták, stb.), 15. rehabilitációs és életvezetést támogató szakmacsoport. Szabadon választható elméleti képzés. Nyilvántartási szám: SZTK-A-080988/2016.
 
Bevezető a "Lymphoedema komplex kezelése" továbbképző tanfolyamhoz:
A nyiroködéma (lymphoedema) veleszületett és örökletes kórkép formájában is jelentkezhet, de sokkal gyakoribb az élet során kialakult ödémás állapot. Ezért a nyiroködéma nagyon gyakran "tünetként" észlelhető, amely azért alakul ki, mert valamilyen ok károsította a nyirokrendszert. Leggyakoribb okok: daganat műtét, besugárzás, visszérműtét, ízületi műtétek, balesetek. Kialakulhat pl. rheumatologiai betegségek, mozgáskorlátozottság, visszeresség, pajzsmirigy betegség következtében. Felismerése fontos, mert el kell különíteni más, a végtagok megvastagodását okozó betegségtől, pl: szívbetegség, vesebetegség.
A nyiroködéma kezelése ezért nemcsak egy szűk szakmai kört érint, hanem igen széles körben szükség van a tünetek ismeretére és a szakszerű kezelést végző gyógytornászok képzésére is.
A tanfolyam célja, hogy a nyiroködéma betegség/tünet klinikai jellemzőit, diagnózisát, a lehetséges szövődményeket ismertesse és az oedema-mentesítő kezelést a klinikai gyakorlatban is bemutassa.
Prof. Dr. Daróczy Judit

Részvételi díj: 65.000 Ft

Letölthető anyagok:
Képzési program
pdf formátumban.
Jelentkezési lap doc formátumban.

HÍRLEVÉL


Ha nem kíván regisztrálni, de szeretne értesülni további képzéseinkről, itt feliratkozhat hírlevelünkre.

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

LÁTOGATÓK

Jelenleg Online: 16

Ma: 116

Tegnap: 77

Összesen: 402854